Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az amerikaiak kedvenc sajtos tésztája: szuperkrémes mac and cheese falatkák

A mac(aroni) and cheese a legnépszerűbb amerikai tésztaétel, amit előszeretettel készítenek is az USA-beliek, ugyanis annyira könnyű és gyors recept, hogy még a legkezdőbbek is bátran nekiállhatnak. A sajtos-besamelmártásos makaróniból elképesztően egyszerű és hihetetlenül gyors vendégváró falatkákat is varázsolhatsz - ehhez mutatunk most egy szuper receptek. Íme!

HOZZÁVALÓK: 

20 dkg szarvacska, makaróni vagy egyéb csőszerű tészta
2 bögre reszelt Gouda sajt 
50 dkg sajtkrém
1 db tojás
A besamel mártáshoz:
2 ek vaj
2 ek liszt
1/2 bögre tej
1/2 tk só
1/4 tk bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL!

1. A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott utasítás szerint megfőzzük. Amikor kész, leszűrjük és félretesszük.

2. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is, és folyamatosan kevergetve sűrű mártást készítünk belőle.

3. Amikor összeállt a besamel, hozzáadjuk a sajtkrémet és a reszelt Gouda sajtot is. Összekeverjük, megsózzuk, -borsozzuk, majd addig kevergetjük tovább a tűzön, amíg a sajt megolvad.

4. A sajtos mártást a tésztához adjuk, összeforgatjuk, hozzáadjuk a felvert tojást, még egyszer alaposan összekeverjük, majd az egészet egy kiolajozott muffin sütőforma mélyedéseibe adagoljuk.

5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8-10 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul. A formában hagyjuk kicsit kihűlni, majd ízlés szerint friss zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.

TOVÁBBI Szuper RECEPTEKET ITT TALÁLSZ A FRICOTÓL! >>>   

A LEGJOBB SAJTOS RECEPTEK NYÁRRA - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss