Elkészítés: A húst szépen szeleteljük fel, klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk be. Egy tálba - amibe beleférnek a hússzeletek - öntsünk tejet, a tejbe reszeljünk vagy passzírozzuk bele néhány gerezd fokhagymát (annyi gerezd fokhagymát rakjunk bele, amennyi hússzeletet vágtunk). Tegyük bele a hússzeleteket, annyi legyen a tej, hogy elfedje a húst. Fedjük le, és rakjuk a hűtőbe 2 napra.
Sütés előtt emeljük ki a hússzeleteket a tejből, csepegtessük le, majd kenjük be vékonyan mustárral, borsozzuk meg, majd lisztezzük be mindkét oldalát, és süssük szép pirosra a hússzeleteket forró olajban.
A vöröshagymát szeleteljük fel, forgassuk meg lisztben, süssük ki bő olajban szép aranyszínűre. Süssünk karikára vágott krumplit mellé.
Tálaláskor alulra rakjuk a karikára vágott sült krumplit, rá a hússzeleteket, a tetejét szórjuk meg a sült hagymakarikákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre