Betanított kutyákkal és disznókkal kerestetik fel a lelőhelyeit, hiszen a föld alatt, szimbiózisban él egy fának a gyökerével, amellyel egymást segítik a növekedésben. MEgtalálni, szuperfejlett szaglószerv nélküllehetetlen, így aki szarvasgombászásra adná a fejét, csakis hozzáértő kísérővel induljon útnak!
Húsgombócok szarvasgombás mártással>>>
Hosszú történelem
A szarvasgomba a történelemben is felbukkan időnként, már az ókori Mezopotámiából is vannak feljegyzések róla. Majd feledésbe merül és a reneszánsz fedezte fel újra magának. Igazán híressé azonban ezt is a francia konyha tette, a 19. században. Magyarországon is akkortájt vált ismertté a szarvasgomba, és azóta is előszerettel fogyasztjuk - igaz csaktirkán,ünnepi alkalmakkor, hiszen .
Bélszín szarvasgombával>>>
Fogyasztása
Természetesen frissen a legjobb. Amikor épp nincs szezonja vásárolhatunk konzerv, illetve fagyasztott formában is. Általában jellegtelen ízű ételek mellé eszik, (tészták, rizottók, vagy egy sima vajas kenyér) hogy a gomba íze érvényesüljön. Vásárolhatunk szarvasgombás ízesítésű krémeket, pástétomokat, olajokat is, amivel plusz, pikáns ízt adhatunk az ételeinknek.
Töltött gombafejek szarvasgombaolajjal>>>