Elkészítés: A fagyasztott zöldborsót pároljuk puhára, szűrjük le, majd főzzük fel a tejszínnel.
A halfiléket helyezzük bőrös felükkel lefelé öntöttvas vagy teflon serpenyőbe, szórjuk meg sóval, hagyjuk állni így 10 percig. Ne használjunk alumínium edényt, mert a termelődő sós lé elfeketíti az edényt! A 10 perc elteltével tegyük a serpenyőt lassú tűzre, forraljuk fel, majd vegyük takarékra a lángot, és főzzük 8-10 percig.
Vágjuk kis kockára a szalonnát, süssük ropogósra.
Tálaljuk tányérra a halat, rá a szalonnát, mellé a tejszínes zöldborsót, adjunk hozzá főtt burgonyát és mustárt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre