Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lusta túrós

default user icon
20 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre (2,5-3 dl) cukor
  • 1 bögre rétesliszt
  • 1 csomag sütõpor
  • fél kg túró
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • lekvár vagy mazsola
  • vaj

Elkészítés

    Elkészítése: A cukrot, lisztet és a sütõport egy tálban összekeverjük.
    Egy közepes méretû tepsit vajjal kikenünk, majd az elõbbi keverékbõl 1 bögrével beleszórunk. A túrót rámorzsoljuk, lekvárt csepegtetünk rá vagy megszórjuk mazsolával. A maradék liszt-cukor keverékkel megszórjuk, és ráöntjük a tojásokkal összekevert tejet. A tetejére vajat darabolunk, és megsütjük.

Megjegyzés

Nálunk baracklekvárral a legsikeresebb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Agi2
Nekem nem volt szükségem egy egész margarinra (nem úsztatja el az az egészet??), csak a recept szerinti kikenésre, és remek lett! Teljesen olyan az íze, mint a rétesé. Fontos, hogy mindenütt ellepje a tojásos-tejes keverék. Kb. 165 fokon sütöm én is légkeverésesben, és már vagy hússzor megcsináltam, mindig sikerült!
vividvixen
Az en receptem szerint egy egesz kocka margarin megy a tepsi aljara, egyenletesen eloszlatva, erre jön a lisztes keverek, majd a turo. A tetejere a tojasos-tejes szmötyi, es a buborekokat, amik az önteskor keletkeznek, ki kell pukkasztani, mert kulönben ott nyers marad. Igy, hogy a margarin alul van, nekem mindig sikerult atsutni az egeszet, es nagyon finom lett. Annyira, hogy a baratom, mielött szakitott velem, elkerte a receptjet...:DDDD
andicska1221
Megcsináltam, de sajnos beigazolódott amitől féltem. Nem értettem, hogy a liszt-cukor-sütőpor keverékből hogyan lesz \"tészta\", ha nem kap nedvesítő anyagot pl. margarint vagy tojást. Hát nem is lett belőle, hiába volt kikenve a tepsi. A cukor karamellizálódott, a liszt több helyen száraz maradt. A közepe nyers, a tetején meg nem is lehetett érezni a \"tésztát\". Szerintem egy-két instrukció kimaradt a leírásból, mert én mindent a recept szerint csináltam, mégis ilyen lett az eredmény. Valószínűleg várni kellett volna, míg lefolyik az aljára a tejes-tojásos keverék...
andaka
Jó recept, csak szerintem nagyon sok benne a cukor! Én egy kevés citromhéjat reszelt még az első por rétegre és alaposan kanállal megigazgattam, hogy a lé mindenhová eljusson! Legközelebb lekvárosan is ki fogom próbálni! Köszönöm a receptet!
WhiteMagic
Nagyon jól sikerült, nem gondoltam volna. Tettem bele én is egy kis vaníliás cukrot. Lefedés nélkül 40 perc alatt 180 fokon (légkeverésesben) készre sült. Legközelebb ha csinálom, nem teszek bele ennyi cukrot, mert nekem így egy kicsit édes volt. Köszi a receptet.
Majacica
Hmm..., szerintem nagyon jó lett. Bár én módosítottam egy kicsit rajta egy másik recept szerint: a túróra és a mazsira raktam még egy kis pohár tejfölt, erre pedig reszelt citromhéjat. A tojást és a tejet 1 csomag vaniliás cukorral kevertem össze. A sütit kb 45-50 percig sütöttem fedő alatt az adott hőmérsékleten légkeveréssel jénaiban, majd még kb 10 percig fedő nélkül. Így nem érzem nyersnek, és volt ideje átjárni a folyadéknak a lisztet, még nem találtam \"csak lisztet\". Jó étvágyat mindenkinek hozzá :)
enilein
Hát én ettöl nem vagyok elájulva, pedig tényleg gyorsan elkészült.
Barbuska77
Megsütöttem!!Nekem jó lett!Mikor mindent beleraktam leírás szerint,villával megszurkáltam sokszor,vártam vele bő 10 percet.....Majd megsütöttem!Szerintem finom.....
színezüst
Lora-lora, a 150 fok nagyon kevés, én 180-on sütöttem. Szerintem annyi a trükk, hogy a tojásos keverékből az első poros rétegre is tenni kell, és akkor tuti "leér az aljára" :)
beeeka
Én is megsütöttem és bár a legtöbbeteknek nyers maradt, nekem pont az a bajom vele, hogy nagyon "szottyos" lett. Miután kisült, kemény volt az alja a karamelizálódott cukortól, másnapra viszont a túró és a tetejére öntött keverék teljesen eláztatta. Ízre amúgy nagyon finom.

Hasonló Receptek

Magazin