Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lusta túrós keksszel (szórt kekszes-túrós süti)

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg zsíros tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola vagy kandírozott citrom, narancshéj
  • porcukor
  • aprított citromfűlevél
  • A tetejére:
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: Kibélelünk egy kb. 20x20 cm-es sütőformát sütőpapírral úgy, hogy a perem széléig érjen.

Az olvasztott vaj felét (5 dkg) a tepsibe öntjük, és kenőtollal az aljára és az oldalára kenjük. A darált kekszet alaposan összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. A szárazanyag felét a kivajazott tepsibe szórjuk, lehetőleg egyenletes elosztásban. Erre kerül a túró, amit vagy rámorzsolva, vagy krumplinyomón áttörve terítjük szét. Megszórjuk a vaníliás cukorral, kevés porcukorral, a mazsolával, majd citromhéjat reszelünk rá, valamint rászórjuk az aprított citromfűvet. A következő réteg a maradék cukorral és most már kakaóval is elkevert darált keksz, amit szintén egyenletesen osztunk el a töltelék tetején.

A tejjel habosra keverjük az egész tojásokat, és rákanalozzuk a kekszes rétegre úgy, hogy száraz rész ne maradjon, majd a maradék olvasztott vajjal is meglocsoljuk.

Előmelegített forró (kb. 210 °C) sütőben kezdjük sütni néhány percig, majd a lángot közepesre csökkentjük, ahogy sül, fokozatosan csökkentjük a hőt, amikor a süti közepe is kezd szilárdulni, inkább
csak szárítjuk. A sütés ideje kb. 25-30 perc.

Kihűlés után szeleteljük, a peremétől számítva 1-2 mm-rel beljebb.

Megjegyzés

A száraz és a nedves hozzávalókhoz kell 1-1 tál. A széle könnyen ragad, ezért béleljük ki jól a tepsit. Finom és a legegyszerűbb sütemény. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek