Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lusta túrós almával vagy almás pite túróval

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 7 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 3 alma
  • 1/4 citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2-2,5 kanál étkezési keményítő
  • ízlés szerinti cukor
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: Először az almával dolgozzunk. Hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe, és adjunk hozzá 1,5 dl vizet, ízlés szerinti cukrot, fahéjat és a citrom reszelt héját. Hagyjuk vagy 2-3 percet rotyogni, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt, hogy ne csomósodjon össze. Kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Zselés, kocsonyás állagot kell kapnunk. Ne főzzük túl, mert a keményítő egy idő után elveszti hatását.

Kenjük ki egy magasabb falú piteformát vagy tepsit, majd morzsoljuk bele a túrót. Utána, szórjuk meg egyenletesen a 2 csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ráöntjük a túróra, és egy kicsit megmozgatjuk a formát, hogy minden egyes szegletébe kerüljön a folyékony alapból. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 45-50 percig sütjük.

A vége előtt 10 perccel, amikor a túró már elég kemény, gyors mozdulatokkal kivesszük, rásimítjuk az almát, és visszatesszük a maradék időre.

Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni, hogy a zselés részt szépen lehessen szeletelni. De langyosan a legfinomabb.

Ezek is érdekelhetnek