Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lusta lángos

default user icon
52 4.6/5

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 1/2 liter tej
  • 1 kg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek só
  • 0,5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

Megjegyzés

A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsolesz75
Semmi más nem kell? Cukor se kell a tejbe az élesztő mellé? Nos bekevertem fél liter langyos tejbe a 3dkg élesztőt de semmi se történt nem futott fel. Szerintem valami gáz van a recepttel mert furcsa hogy ennyi élesztő és tejben nem fut fel. Azért odaírhatta volna hogy kell a tejbe cukor hogy az élesztő felfusson.
doncaba
A legjobb lángos, könnyű, laza. Kókuszolajban sütve még jobb.
tomyboy
Kiprobáltam és öszintén szólva, én még az életben nem talákoztam még csak hasonloval sem, könnyü, lágy és nagyon finom, és egyáltalán nem olajos. Köszönöm ezentúl csak ezt a fajta lángost eszem meg:)
lovika
A tojás csak nehezítené a tésztát. Hidd el njzsike, hogy sütés közben gyönyörű színt kap így is. Én tejföl helyett kefírt használok, ettől még könnyebb a tészta és nem is szívja meg magát.
njzsike
A sok kedvező hozzászólás meggyőző! Viszont érdekelne, hogy miért nincs benne tojás? Én azt nagyon hiányolom a tésztából így a leírás után. Nagyon sápadt lehet. Ha elkészítem, biztos, hogy teszek azt is bele, legfeljebb csak a sárgáját, hogy a tészta minőségét ne változtassa meg.
csoszancsi
Egyszerűen imádjuk! :) Sokféle lángost ettem már életem során, mert nálunk nagy sláger, de eddig ez a legjobb. A burgonyás lángost nem igazán szeretem, mert nekem túl nehéz, olajos. Édesanyám mindig túl élesztősre csinálta a tésztát és azt sem szerettem igazán. Aztán jött ez... Mennyei! Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is. :)
motoreger1
Miért szerepel a receptben kétszer is az 1 ek só?
Cyphel
Ez a legjobb langos recept amit eddig kiprobaltam. Csak annyit felejtett el a szerzo, hogy elso kelesztes UTAN erdemes a langost kiszaggatni, kicsit kihuzogatni es UGY MEGINT pihenni hagyni mielott kisuti az ember. Kozvetlen sutes elott tovabb huzogatni de akkor mar nem gyurni. Szuper konnyu langosok lesznek! .
agardiv
En Amerikaban lakom es itt sehol sem lehet langost kapni, igy kenytelen vagyok hazilag kesziteni, ez alapjan a recept alapjan csinaltam es isteni lett! Koszonet erte! :-)
kri078
Nagyon finom, köszönöm a receptet! Már többször megcsináltam és a kedvencem lett.

Magazin