Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lusta lángos

MME MME
52 4.6/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
  2. A tésztát kb. 0,5cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra.
  3. Forró, bő olajban, frissen annyit sütünk a lusta lángosból, amennyi éppen elfogy. 

Megjegyzés

A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss