Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lusta asszony rétese

Hozzávalók

  • 2,5 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor (6 gramm)
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg túró
  • gyümölcs (nálam cseresznyebefőtt és őszibarackbefőtt)
  • 1 mk őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy ízlés szerint)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 3 dl tej (2,8%-os)
  • 2,5 dkg margarin

Elkészítés

    1. A margarinnal alaposan kikenjük a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg a margarinnal.) A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a margarinnal kikent 22x32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig félretesszük.
    2. A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk ízlés szerint gyümölccsel. Ezután a gyümölcsöt szórjuk meg ízlés szerint az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
    3. A tojásokat beleütjük egy tálba, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Ezután ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a margarint. (Villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.)
    4. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg aranybarna lesz a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
    5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.) Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk a süteményt porcukorral, felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

    LUSTA PALACSINTA>>> 

    LUSTA ASSZONY EBÉDJE>>> 

    LUSTA ASSZONY DIÓS SÜTIJE>>> 

Megjegyzés

Készülhet befőttel vagy éppen friss gyümölccsel, mert mindegyikkel finom. Szinte nem lehet abbahagyni....

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin