Elkészítés: Egy 20×30 cm-es tepsit vajjal kikenjük.
A lisztet,a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót is. Rászórjuk a magozott meggyet, meghintjük a fahéj és a kristálycukor keverékével. Ráhintjük a maradék cukros-lisztes keveréket.
A tojásokat a tejjel és a vaníliás cukorral gépi habverővel felverjük, és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Egy kissé megrázogatjuk a tepsinket. Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez.
200 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.
Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre