Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lusta asszony ebédje

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lusta asszony ebédjéhez egy tűzálló tálat meglocsolunk olajjal. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Gombóccá gyúrjuk, majd a tepsiben a tenyerünkkel szétlapítjuk. A húsra rászórjuk az apróra vágott zöldhagymát.
  2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a hagyma tetejére szórjuk.
  3. A krumplit meghámozzuk, szintén a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és rétegezzük a húspogácsára, végül megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss