Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Luna torta (diós)

MME MME
1 1/5
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 db tojás fehérje
  • 36 dkg cukor
  • 36 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 12 db tojás sárgája
  • 6 kanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 maréknyi dió a torta tetejére

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót. Két jól kikent és lisztezett tepsibe tesszük, és úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ebből kettő darab, kb. 2-3 cm
vastagságú lapot kapunk, hosszában kettévágjuk, és hagyjuk kihűlni.

A 12 tojás sárgáját 6 kanál tejjel, 1 csomag vaníliás cukorral és 18 dkg cukorral sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg vajat. Ezt a
krémet kenjük a lapokra, a tetejére és az oldalára is, teljesen bevonjuk kívülről.

Egy kevés kristálycukrot egy edényben megpirítunk, majd beletesszük a diót, amelyből karamellás pirított dió lesz. Ha kész, kiborítjuk egy deszkára, ha kihűlt, összevagdossuk vagy ledaráljuk, és a torta tetejére szórjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss