Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót. Két jól kikent és lisztezett tepsibe tesszük, és úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ebből kettő darab, kb. 2-3 cm
vastagságú lapot kapunk, hosszában kettévágjuk, és hagyjuk kihűlni.
A 12 tojás sárgáját 6 kanál tejjel, 1 csomag vaníliás cukorral és 18 dkg cukorral sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg vajat. Ezt a
krémet kenjük a lapokra, a tetejére és az oldalára is, teljesen bevonjuk kívülről.
Egy kevés kristálycukrot egy edényben megpirítunk, majd beletesszük a diót, amelyből karamellás pirított dió lesz. Ha kész, kiborítjuk egy deszkára, ha kihűlt, összevagdossuk vagy ledaráljuk, és a torta tetejére szórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre