Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lumaconi csirkehússal töltve

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg lumaconi (óriás csiga formájú tészta)
  • A töltelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 kanál olaj
  • 1 nagy reszelt sárgarépa
  • 30 dkg darált csirkemell
  • bors
  • 4 összeturmixolt paradicsom
  • 1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 2 kanál liszt
  • 5 dl tej
  • fehérbors
  • késhegynyi szerecsendió reszelék
  • A tetejére:
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát felaprítottam és odatettem dinsztelődni kevés olajon. Amikor majdnem megvolt, hozzáadtam a reszelt sárgarépát, majd kicsivel később a darált csirkemellet. Sóztam, borsoztam, kevergettem, sütögettem. Amikor már elpárolgott minden folyadék belőle, akkor ráöntöttem az összeturmixolt paradicsomot, kevéske vizet, és készre főztem. Ahányszor szükséges volt, pótoltam az elfőtt vízmennyiséget. Amikor megvolt, rádobtam egy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet.

Közben sós vízben 5 percig félpuhára-keményre főztem a lumaconi tésztát, leszűrtem, és alaposan lecsepegtettem.

Majd következett a *szórakozás*: a kihűlt csigák hasába kiskanál segítségével beügyeskedtem a húsos tölteléket.

Közben elkészítettem a besamel mártást: a vajat felolvasztottam, majd megszórtam a liszttel. Picit kevergetve kis lángon melegítettem, és lassan, de állandóan, habverővel kevergetve felöntottem a tejjel. Addig főztem, amíg kellően besűrűsödött.

A besamel felét egy tűzálló tál aljára terítettem, ráhelyeztem a csigácskáimat, beborítottam a maradék szósszal, megszórtam reszelt sajttal, és lefedve 15 percig, majd kitakarva 5 percig sütöttem a sütőben.

Ezek is érdekelhetnek

Friss