Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lúdnyak tészta libatepertővel az Édes nagyik konyhájából

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az áttört krumplit a liszttel és két teáskanál sóval összegyúrjuk.

A nyújtható állagú tésztánkat ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és ugyancsak ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk.

A tészta csíkokat hengeresre sodorjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszú csíkokba tesszük.

Kemencében, vagy sütőben 200 fokon zsömleszínűre sütjük körülbelül 10-15 perc alatt.

Miután kivettük a sütőből, még forrón 2-3 centiméteres darabokra törjük.
Meglocsoljuk a kisült, ledarált libatepertővel.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss