Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lúdláb sütemény az Édes nagyik konyhájából

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A tojássárgáját, tíz evőkanál porcukorral, hét evőkanál liszttel, egy késhegynyi sütőporral és három evőkanálnyi kakaóval jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és sütőben 200 fokon megsütjük a piskóta lapot.

Közben elkészítjük a krémet. Négy evőkanál réteslisztet fél liter tejjel és két evőkanál kristálycukorral péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint, a vajat, a maradék porcukrot és két kanál kakaót jól kikavarunk, majd a kihűlt masszával összekeverjük.

Miután krémesre kevertük, a kisütött, kihűlt tésztalapra kenjük.

Ezután elkészítjük a csokoládémázat. Az étcsokoládét négy evőkanál étolajjal megolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük.

Miután kihűlt, szeleteljük.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss