Elkészítés: Átlagos kakaós piskótát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, míg kivilágosodik, beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot. Az egészet papírral bélelt sütőformába öntjük és megsütjük.
A krémhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, a liszttel és a tejjel, megfőzzük, mikor kész beletördeljük a csokit. Amikor kihűlt, kikeverjük a margarinnal. A piskótára kenjük a krémet, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet. A tetejére csokimáz kerül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre