Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Ludaskása gerslivel

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg árpagyöngy
  • 25 dkg libazúza
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 db sárgarépa
  • 4-5 szem egész feketebors
  • 0,3 dl napraforgó étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg pecsenye libamáj
  • bors
  • 10 dkg barna csiperkegomba
  • 10 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kis marék petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Az árpagyöngyöt hideg vízbe áztatjuk.
    2. A libazúzát kisebb darabokra vágjuk, majd vízben feltesszük főzni 2 gerezd fokhagymával, a feldarabolt petrezselyemgyökérrel és 1 db sárgarépával. Megsózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. Közepes lángon kb. 1,5 óráig főzzük, amíg a zúza megpuhul. Közben a főzővizet folyamatosan pótoljuk, ha szükséges.
    3. Amikor megfőtt a zúza, leszűrjük, és a főzővizét a leszűrt árpagyöngyre öntjük, és abban puhára főzzük.
    4. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a maradék répát, majd hozzáadjuk a feldarabolt pecsenye libamájat és a maradék zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd ha a máj kezd kifehéredni, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a zöldborsót és a megpárolódott zúzát, majd puhára pároljuk mindet egy kevés száraz fehérborban.
    5. A megfőtt gerslit összekeverjük a párolt zöldséges belsőségekkel. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

    ÁRPAGYÖNGY, ALIAS GERSLI >>> 

    GERSLIVEL KÉSZÜLT RECEPTEK >>> 

    ZÖLDBORSÓS RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes