Elkészítés: A hagymát az olajon megpároljuk, majd beletesszük a kockára vágott lapockát. Addig főzzük, amíg a keletkező leve le nem fogy.
Meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel, őrölt borssal, majoránnával. Hozzákeverjük a savanyú káposztát. Beletesszük a füstölt csülköt egészben, amit előzőleg hideg vízben 2-3 órát áztattunk, és felengedjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kb. 3 órán keresztül kislángon főzzük.
Ha a csülök megpuhult, kivesszük, kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük. A csülökhúst összevágjuk kockára és
visszatesszük.
Közben elkészítjük a zsemlegombócot. A zsemlét apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Lisztből, kevés sóból, vízből nokedlitésztát készítünk. A pirított zsemlekockákat a nokedlitésztába forgatjuk.
Evőkanálla korongokat formázunk, és a forrásban lévő káposztába tesszük, és kb. 25-30 percig együtt főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre