Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lucskos káposzta zsemlegombóccal

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 1 db kicsi füstölt csülök
  • 3 kg savanyú káposzta
  • tejföl a tálaláshoz
  • A zsemlegombóchoz:
  • 1 zsemle
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát az olajon megpároljuk, majd beletesszük a kockára vágott lapockát. Addig főzzük, amíg a keletkező leve le nem fogy.

Meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel, őrölt borssal, majoránnával. Hozzákeverjük a savanyú káposztát. Beletesszük a füstölt csülköt egészben, amit előzőleg hideg vízben 2-3 órát áztattunk, és felengedjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kb. 3 órán keresztül kislángon főzzük.

Ha a csülök megpuhult, kivesszük, kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük. A csülökhúst összevágjuk kockára és
visszatesszük.

Közben elkészítjük a zsemlegombócot. A zsemlét apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Lisztből, kevés sóból, vízből nokedlitésztát készítünk. A pirított zsemlekockákat a nokedlitésztába forgatjuk.

Evőkanálla korongokat formázunk, és a forrásban lévő káposztába tesszük, és kb. 25-30 percig együtt főzzük. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss