A vöröshagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük egy kevés olajon. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük némi pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és belerakjuk a kockákra vágott húst.
Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd egy kevés ételizesítővel, borssal ízesítjük.
Ha félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a fölvágott, kicsumázott káposztát és a felaprított kaprot. Megvárjuk, hogy összerottyanjon, majd felöntjük újra annyi vízzel, ami ellepi (nem mindig kell, attól függ, hogy mennyi levet enged a káposzta). 30 percig főzzük.
Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük 1,5 dl vizzel, hozzászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
Amikor megfőtt a hús és káposzta is, felforraljuk, majd hozzáadjuk a habarást, és kevergetve kb. 5 perc alatt összefőzzük. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.