Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lucskos káposzta IV.

MME MME
2 3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, és a többit kétujjnyi szeletekre vágjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.

Elkészítés: A húst annyi hideg vízbe tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Meghintjük az ételízesítővel, és forrástól számított kb. 30 perc alatt - lassú tűzön - félpuhára főzzük. Ezután beletesszük a káposztát, és együtt kb. újabb 30 perc alatt puhára főzzük. Az olajat felforrósítjuk, és világosra megpirítjuk rajta a lisztet. A rántást kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és ezzel felengedjük a káposztát. Az ecettel, a kaporral, a tárkonnyal ízesítjük, és hozzákeverjük a tejfölt. . A káposztát tálra tesszük, a húst felszeleteljük, és a tetejére helyezzük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 1134 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss