Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Lucskos káposzta II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Lucskos káposzta II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 55
  • Elküldve: 10

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 közepes fej fehér káposzta
  • pénztárca vastagságától függően 10-40 dkg sertéshús (aki csak szárnyashúst eszik, lehet azzal is, aprólék is jó)
  • bors
  • leveskocka
  • kapor
  • csombor (ha nincs, borsikafű)
  • ecet
  • a rántáshoz:
  • Vénusz olaj
  • liszt
  • variálható: friss paradicsom, paradicsompüré, ínyencek és próbálkozók ízesíthetik fokhagymával is (apróra vágott fokhagyma a levesbe főzve vagy fokhagymasó)

Elkészítés:

Olajból és lisztből rántást keverünk. Ha friss paradicsommal készítjük a levest: forró vízbe mártjuk a paradicsomokat, héját lehúzzuk, felcikkeljük. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük, kockára vágjuk. A káposztát megmossuk, vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk. A kaprot és a csombort fehér cérnával összekötjük (így tálalás előtt egyszerűen kiemelhető a levesből, nem kell szálanként halászni).

Hideg vízbe tesszük a felaprított káposztát, kockázott húst. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az összekötözött kaprot-csombort, a leveskockát akkor adjuk hozzá, ha már fő. Aki friss paradicsommal készíti: amikor a hús és káposzta már majdnem kész, akkor kell beletenni. Amikor a hús és káposzta puhára főtt, folyamatos kevergetés mellett a levesbe tesszük a vízzel felhígított rántást. (Aki paradicsompürével készíti: a paradicsompürét a rántáshoz lehet keverni, vagy rögtön utánna a levesbe keverni.) Felforraljuk. Ecettel (citromlé nem jó) savanyítjuk, ízlés szerint.

Megjegyzés:

Ízléstől függően lehet kifejezetten levesnek készíteni, de sűrűbbre főzve (kevesebb vízzel) is nagyon finom. Ínségesebb napokon egészen kevés hússal készítve is kiváló.

A receptet Garffyka küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 6. idpppp
    2014. január 18. (szombat) 16:57
    Jézusom! Vajon mivel fűszerezte a kedves receptíró valójában a lucskoskáposztát, mert a borsikafű és a csombor ugyanaz! Ez az étel egyértelműen főzelék, nem leves!!! A tökfőzeléket is lehet levessé hígítani, de akkor már nem tökfőzelék! A tejföl elmaradhatatlan része a lucskoskáposztának!
    idpppp szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel
Csokoládés madártej-szelet Csokoládés madártej-szelet
Túrós-diós zserbó Túrós-diós zserbó
Töltött ünnepi kalács Töltött ünnepi kalács
Őzgerincformában sült csirkemell Őzgerincformában sült csirkemell
Karfiolos-sajtos hús-muffin Karfiolos-sajtos hús-muffin
Pozsonyi diós-mákos (bejgli) Pozsonyi diós-mákos (bejgli)
Fűszeres csülkös körömpörkölt Fűszeres csülkös körömpörkölt
Gombával töltött paprika Gombával töltött paprika
Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a húsvéti előkészületeket DYRAS termékekkel

A Húsvét közeledtével a háziasszonyok 99,9%-ának minden nap legalább egyszer eszébe jut a sütés, a főzés vagy a takarítás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept