Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lucskos káposzta húsgombóccal

60 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag

Elkészítés

  1. A rizst a zacskón lévő útmutatáshoz képest félig megfőzzük, majd félretesszük.
  2. Egy nagyobb fazékban kb. 3 evőkanál olajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát is. A felét kivesszük (a húsgombóchoz), felengedjük kb. 7-8 dl vízzel, ízesítjük sóval, babérral és őrölt köménnyel.
  3. A darált húshoz keverjük a rizst, a tojást, a dinsztelt hagymát, ízesítjük sóval, borssal, majorannával és őrölt pirospaprikával. A masszűból vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe eresztjük. Lassú tűzön kb. fél órát főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük.
  4. A visszamaradt fűszeres lébe beleöntjük a felaprított káposztát, megsózzuk, és kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
  5. Közben kb. 3 evőkanál olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, meghintjük egy kevés pirospaprikával, a tejföllel, majd kb. 2 dl vízzel simára keverjük, és a főzelékhez adjuk, majd pár percig együtt főzzük. Ízesítjük sóval és borssal, citromlével, a felapírtott kaporral, és a végén visszatesszük a gombócokat.
  6. Tálalásnál kenyeret és tejfölt kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss