Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lucskos káposzta húsgombóccal

5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 12,5 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,2 kg fejes káposzta
  • 1 csokor kapor
  • őrölt bors
  • morzsolt majoránna
  • őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt borsikafű
  • 1-2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 3-4 dkg liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • citromlé

Elkészítés

    1. A rizst a zacskón lévő útmutatáshoz képest félig megfőzzük, majd félretesszük.
    2. Egy nagyobb fazékban kb. 3 evőkanál olaj on megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát is. A felét kivesszük (a húsgombóchoz), felengedjük kb. 7-8 dl vízzel, ízesítjük sóval, babérral és őrölt köménnyel.
    3. A darált húshoz keverjük a rizst, a tojást, a dinsztelt hagymát, ízesítjük sóval, borssal, majorannával és őrölt pirospaprikával. A masszűból vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe eresztjük. Lassú tűzön kb. fél órát főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük.
    4. A visszamaradt fűszeres lébe beleöntjük a felaprított káposztát, megsózzuk, és kb. 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
    5. Közben kb. 3 evőkanál olaj ból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, meghintjük egy kevés pirospaprikával, a tejföl lel, majd kb. 2 dl vízzel simára keverjük, és a főzelékhez adjuk, majd pár percig együtt főzzük. Ízesítjük sóval és borssal, citromlével, a felapírtott kaporral, és a végén visszatesszük a gombócokat.
    6. Tálalásnál kenyeret és tejföl t kínálunk hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin