Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

60 perc
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A rizst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatom, beleteszem egy keverőtálba. Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütöm, ráteszem a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, a keverőtálba teszem. Hozzáütöm a tojást, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, összekeverem. Gombócokat formázok.

Egy fazékban a maradék olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem 4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával. Lassan fél órát főzöm, majd belerakom a káposztát, és 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, óvatosan összekeverem, felforralom.

Tejföllel és friss kenyérrel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss