Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Luca mézeskalács szíve

default user icon
10 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (úgy 100 darabhoz)
  • 30 dkg langyos méz
  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg lágy margarin
  • 2 evőkanál rum
  • 2 db tojás
  • 1-1 kávéskanál őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg
  • kevés kardamon
  • kevés cukrozatlan kakaópor
  • A cukormázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojásfehérje
  • kevés citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel, a kakaóval. A mézet meglangyosítom, és hozzáadom a cukrot és a margarint. A két keveréket összeöntöm, és beleütöm a két tojást. Az egészet összegyúrom - nem baj, ha nagyon ragad, a lényeg, hogy jól gyúrmázható legyen, és ne töredezzen, mert akkor túl keményre sikerült a tészta. Ha ezzel megvagyok, letakarom a tálat, és néhány órát (akár egy éjszakát is) hagyom pihenni. Amikor már kipihente magát, kicsit átgyúrom, felosztom 4 darabra, és a darabokat egyenként (mert nem fér rá az egész tészta a deszkára) kinyújtom 3-4 milliméter vastagra. Szívecskés kiszúróval kiszaggatom, a tetejüket bekenem tojással, aztán előmelegített, sütőpapírral bélelt sütőben 10 perc alatt megsütöm. A sütőben nagyon szépen megdagadnak és kivilágosodnak a szívek :) Amikor egy adag elkészül, tiszta konyharuhán hagyom a süteményeket kihűlni. Ha már mind kihűlt, a cukormázzal kidíszítem.

Megjegyzés

Én és a párom ezt a receptet legutóbb az esküvőnk vendégeinek készítettük el - ez lesz a köszönőajándék.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

katicabogarka66
Köszi a segítséget. A tészta tényleghihetetlenül finom, de nekem sehogy nem maaradtak egyben sütés után a szívecskék. Nem baj, majd legközelebb. És így legalább még aznap volt indok a nasizásra, úgysem lettek olyan szépek, ne várjunk velük Karácsonyig..... BUÉK mindenkinek.
csucsi88
Még soha sem sikerült tökéletes mézeskalács receptet találnom, de azt hiszem, hogy ezúttal igen! Isteni finom volt, omlós és ízletes!:)
pappagiv
Az omlósság, ahogy én néztem, a tészta saját jellemzője... Viszont így nem lesz kemény. Szegfűszeget lehet kapni őrölten is. De szerintem jobb a mozsárban tört, mert aromásabb. Ha elég sokáig törögeted, sztem el lehet érni egy elég jó finomságot. Egész tojással kenni jobb (sztem). Egyrészt a sárgája jobban színez, másrészt nekem túl sűrű, harmadrészt ált. nem szoktam tudni mit kezdeni a megmaradó fehérjével. Remélem, tudtam segíteni
katicabogarka66
Nagyon finom lett a tészta, de nekem sajnos reped. Még fél adag margarint tettem, de még így is. Mi lehet a gond? A tetejét egész tojással vagy csak a sárgájával kenjük? A szegfűszeget mozsárban törtem darabokra, de nem lett tökéletes megoldás, hogyan, mivel kellett volna? Várom a gyors szakértői segítségeket. Előre is köszönöm.
pappagiv
Én 180 fokon sütöttem légkeveréssel, kb 10 percig. Úgy néztem, hogy amikor már pirult rajta a megkent tojás, akkor vettem ki.
ZsKati
Szia! Nagyon tetszik a recepted, szeretném kipróbálni. A kérdésem, hogy hány fokon kell sütni, hogy ne száradjon ki túlságosan? Köszi: ZsKati
BataBeata
Szia! Tavaly találtam meg először ezt a mézeskalács receptet és idén már alig vártam, hogy újra megsüssem!!! Köszönet, hogy minden karácsonykor a Te recepteddel süthetem... Bea
Tinyo
Kedves Luca! Elkészítés után azonnla puha a süti, nem kell napokat, vagy heteket várni, hogy megpuhuljon. Párommal megsütöttük karácsonyra, valószínüleg az esküvőnkön is kapnak belőle a vendégek. Köszönjük!
Luca
Nagyon köszönöm! Sok szeretet van benne, és remélem, hogy a rokonoknak is tetszeni fog!
combatcica
Nagyon szépek a sütik! Ügyes vagy

Hasonló Receptek

Magazin