Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marokkói paradicsomos babfőzelék (Loubia)

Hozzávalók

  • 50 dkg bab (száraz, fehér, előre beáztatva)
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek petrezselyem (friss, apróra vágott)
  • 2 ek koriander (friss, apróra vágott)
  • 1 ek só
  • 2 tk piros paprika
  • 2 tk római kömény (őrölt)
  • 1,5 tk gyömbér (őrölt)
  • 1/2 teáskanál cayenne bors (vagy csilipor)
  • 1/2 csésze olíva olaj (+ a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A paradicsomot pürésítjük, a vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet és a koriandert apróra vágjuk.
    2. Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük, majd hozzáadunk kb. 2 liter vizet. Lefedjük és közepes lángon kb. 1,5 óráig pároljuk, vagy amíg a bab megpuhul és a szósz sűrű lesz. Ha túl kevés a víz, főzés közben nyugodtan pótolhatjuk.
    3.  Tálaláskor olívaolaj jal meglocsoljuk a tetejét. Friss kenyérrel mártogatva a legjobb!

    BABFŐZELÉK GOMBÁVAL>>> 

    CSÜLKÖS BABFŐZELÉK>>> 

    BABFŐZELÉK FÜSTÖLT OLDALASSAL>>> 

Megjegyzés

Anyósom mindig belefőz egy-két darab csilipaprikát is, amire a csípősrajongó családtagok le is szoktak csapni.

Tittikeeeh77
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin