Elkészítés: A húst ledarálom, majd a rizst és a fűszereket hozzáadom. Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, hozzákeverem a pirospaprikát, majd a húshoz adom. Alaposan összedolgozom, és ízlés szerint utánízesítek.
A tölteléket a levelekbe csavarom úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni. Megfelelő nagyságú fazékba rakom a következő sorrendben: alulra egy sor kicsavart aprókáposzta amely közé szálasra vágott vöröshagymát keverek és megszórom ételízesítővel, majd rárakom az oldalasdarabokat és a töltelékeket lazán sorba, ráöntöm a sűrített (vagy házi) paradicsomot. Újra egy sor aprókáposzta, ha van, akkor az oldalas, és maradék töltelék. A töltelék mennyisége függ a haraszt (levél) nagyságától is. Ráöntöm a maradék paradicsomot, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre