Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lőrinci töltött káposzta

4.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg darált hús (lapocka, dagadó)
  • 50 dkg rizs vagy gersli (árpagyöngy)
  • 2-3 nagy fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 10-15 db savanyú káposztalevél (haraszt)
  • 50 dkg savanyú aprókáposzta
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 db nagy doboz sűrített paradicsom
  • 1 kg oldalas (nem szentírás)
  • 3 evőkanál piros paprika

Elkészítés

    Elkészítés: A húst ledarálom, majd a rizst és a fűszereket hozzáadom. Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, hozzákeverem a pirospaprikát, majd a húshoz adom. Alaposan összedolgozom, és ízlés szerint utánízesítek.

    A tölteléket a levelekbe csavarom úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni. Megfelelő nagyságú fazékba rakom a következő sorrendben: alulra egy sor kicsavart aprókáposzta amely közé szálasra vágott vöröshagymát keverek és megszórom ételízesítővel, majd rárakom az oldalasdarabokat és a töltelékeket lazán sorba, ráöntöm a sűrített (vagy házi) paradicsomot. Újra egy sor aprókáposzta, ha van, akkor az oldalas, és maradék töltelék. A töltelék mennyisége függ a haraszt (levél) nagyságától is. Ráöntöm a maradék paradicsomot, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

    Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Tálaláskor tejföl t kínálok hozzá.

Megjegyzés

Maradék füstölt szalonna bőrkét bele szoktam főzni. Ha kevesebb a haraszt, mint a töltelék, akkor gombócokat formázok, és tálcára rakva lefagyasztom, majd nylon zacskóban tárolom felhasználásig a mélyhűtőben (pl. húsgombóc paradicsommártásba).

Papusmaci
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin