Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lőrinci lecsós szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst felszeletelem. A hagymát megpucolom, felkockázom apróra, a paradicsomot meghámozom, a zöldpaprikát feldarabolom.

A feldarabolt hússzeleteket paprikás lisztben megforgatom, majd mindkét oldalát zsíron megpirítom. A megmaradt zsíron a hagymát megfonnyasztom, rárakom a hámozott, darabolt paradicsomot, majd a darabolt zöldpaprikát. Egy kis ideig párolom, majd a feketeborsot és a pirospaprikát is rászórom. Jól összekeverem, az elősütött húst ráteszem, utánízesítek, és annyi vizet teszek rá, hogy a hús megfőhessen.

Rizzsel vagy tarhonyával tálalom.

Megjegyzés

Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek

Friss