Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Ízre valahol a 100 Ft-os kutyavirsli környékén járunk" - Löncshúsokat teszteltünk

1937 óta tartja rettegésben az emberiséget a löncshús nevű jelenség. Debütálása után nem sokkal az amerikai katonáknak készült főleg, mint hűtést nem igénylő hústermék és a SPAM rövidítést kapta, ami annyit tesz, hogy „spiced pork and ham”. Ez a valóságban annyit tesz nálunk, hogy minden vágóhídi hulladék szinte belemehet, akár a kocsmákban a pultról feltörölt lé, amit facsart vagy csavartként árulnak.

Egyesek istenítik az effajta fogásokat, de a jónép többsége inkább csapásként tekint rájuk, ami kiirthatatlan a civilizációból már. Nincs is szebb dolog, mint egy ilyen remekkel indítani az évet, így begyűjtöttünk párat, ami a löncshús vagy a romantikusabb nevén vagdalt nevet viseli. Nagyon nem mentünk vérre, hogy csakis egyfajta húsból készüljön, mint szárnyas vagy sertés, ami az előző kettő pontnak megfelelt repült a kosárba. Természtesen nem a teljes magyar kínálatot teszteljük, mert azért senki nem akar magának igazán rosszat.

Hamé

Gyönyörű kocsonyás, zsíros réteg fedi, de ez sem gátolja meg attól, hogy eregesse magából a kissé májkrémre hajazó illatot. Na, ez kicsit becsapós, mert az íze azért ennyire nincsen ahhoz közel, sajnos. Ízre inkább egy pépesített virsli szerű bánat, aminek az íze minden természetellenes pontba kipillant. Puha és kenhető, tehát annyira a hús élményt ne is reméljük tőle. Utóízében megjön a jó kis zsíros, kocsonyás hatás, kegyetlen.

Adatok: 105 gramm, sertéshús 30%, baromfihús 20%, 175 Ft

"NYOMOKBAN ALMÁT TARTALMAZ" - TESZTELTÜK A 100%-OS ALMALEVEKET>>> 

Aldi

Hajmeresztő látvány, kicsit a parizerre hasonlít, de extra szolizott árnyalatban megvalósítva. Illata meglepő módon alig van valami, aminek most kivételesen mindenki örült a tesztalanyok közül. Ízre inkább a csirke nyomokat találtuk meg elsőre, amit átvett azonnal a sertésszerűség laza túlerővel. Az állag itt is pépes rendesen, harapni nem igazán kell semmit. Foltokban találunk egy nagyobb zsírszigetet benne, ami igazi lélekmelengető pillanat, farkasok számára biztosan, de emberre inkább gyilkos.

Adatok: 500 gramm, sertéshús keverék 50%, csirkehús 17%, 349 Ft

Globus

Igazi kenőmájas hatás, amit az is erősít, hogy egészen szárazkás állaga van. Ízre marad ez a felvizezett májkrém-húspép között pattogó valami, ami annyira ne is vészes, ha csak azt akarjuk, hogy valami legyen a gyomrunkban. Meglepően élménytelen, ami most pozitívmként jelenik meg szemünkben a héten.

Adatok: 130 gramm, baromfihús 13,3%, sertéshús 9,2%, 249 Ft

Snack

Ránézésre akár lehetne egy darált chilis bab vagy valami hasonló, mert olyan árnyalatban pompázik. Illata és állaga alapján inkább egy rémálom. Egy krémesített zsíros egyveleg, aminek ízében minden nem kellemes dolgot megtalálunk. Speciális képessége egy nyálkás szaft-szerű rettenet, ami cserébe extra sós is.

Adatok: 130 gramm, 219 Ft

BOHÓC, MELÓDIA, SZERENCSI RETRO - NOSZTALGIA CSOKIKAT TESZTELTÜNK>>> 

Pikok

Nagy pislogás lett úrrá a bandán miután felnyitottuk, mert most először látunk húsnak kinéző dolgot, ami annyira nem is durva látványilag. Zsírosabb, csúszósabb érzet itt is megvan, de a falatoknál érezzük, hogy itt inkább látott húst a gyártósor mellett, mint bármelyik eddigi esetében. Enyhén fűszeres, hús ízre dominál benne, meglepően jó.

Adatok: 300 gramm, sertéshús 95%, 449 Ft

Dárdás

Masszív egybepép ez is, ami kicsit rozsdás színben tündököl a konzerv fogságában. Illatában némi bors üti fel fejét, ami után egy kevéske csirkés aromát kapunk, de érezzük, hogy nem túl igaziak ezek a dolgok benne. Állagra inkább száraz és kicsit tömör, nehezebb kenni, de harapni ezt sem igazán kell. Utóízében jön egy sós beütés itt is, ami tarol mindent, de sajnos már emlékeinket nem tudja törölni.

Adatok: 400 gramm, 299 Ft

Garom

Érdekes borsos illata van, ami mögött szinte csak a bádogdoboz aromáját érezzük. Állagra kellően zsíros, így könnyen csúszik. Ízre valahol a 100 Ft-os kutyavirsli környékén járunk, amit jószívvel nem akarunk élőlénynek adni semmilyen formában. Nagyon műízű ez is, és csak a labor kísérlet eredményeit érezzük benne, semmi természeteset.

Adatok: 300 gramm, baromfihús 23%, sertéshús 23%, 319 Ft

MELYIKNEK ROPOG A BUNDÁJA? - FAGYASZTOTT RÁNTOTT SAJTOKAT TESZTELTÜNK>>> 

Daráltlöncs

Ritkaszép kicsit tigrismintás a felszíne, de tudjuk, hogy ez is csak egy újabb rémálom kezdete valójában. Rajta, hogy hazai termék, de erről inkább vérző körömmel is levakarnánk az utolsó darabot is a címkéről, mert erre aligha lehetünk büszkék. Nagyon durva gumis állaga van, ami majdnem, hogy lepattog bármiről. Iszonyat fűszeres, amivel gyaníthatóan minden nem túl kellemes illatot próbálnak elnyomni.

Adatok: 400 gramm, húsalapanyagok 44%, 389 Ft

Luncheon

Felülete olyan mintha gyöngyözve izzadna, de gyanús hogy az csak a zsírcseppek, ahogy kicsapódtak valamilyen kémiai reakció végett. Föld íze van, nem mintha annyit ettünk volna, de sokak azonnal arra asszociáltak belőle. Laza sósság megbújik még ízében, de húst speciel nem érezhetünk benne tisztán egy pillanatig sem. Furcsán hullámzik a földes hatás, de lényeg, hogy ez is borzasztó.

Adatok: 400 gramm, 349 Ft

Ítélet

Sorrendet nem adunk ezekre. Annyira förtelmes mindegyik, hogy nehéz szavakba önteni nemhogy számokra átfordítva sorrendre is. Egyetlen kakukktojás van, ami nem más, mint a Pikok néven futó vagdalt, amit a Lidl terjeszt. Ebben látványra és ízre is találunk rendes húst, ami nem kis eredmény a mezőny többi tagját figyelembe véve.

A maradék nemes egyszerűséggel mehetne illusztrációnak a tömegpusztító vegyifegyverek mellé az értelmező kéziszótárakba. Egyiket sem tudjuk ezekből ajánlani, mindegyiket szívünk szerint eltüntetnék a Föld felszínéről örökre. Bízunk benne, hogy ezzel a teszttel megvolt a 2019-es mélypont és innen már csak jobb jöhet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss