Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lokum rahátos kekszrúd

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg lokum rahat (vegyes gyümölcs)
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg gorombára aprított csokoládé
  • 5 dkg mazsola
  • 20-22 dkg tört keksz
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A rahátot dobókockányi nagyságúra vágjuk, és feltesszük tűzre a vízzel. Amikor a víz fortyogni kezd és a rahát is alaposan megolvad-megpuhul, akkor abbahagyjuk a főzését, és beleszórjuk a többi hozzávalót. Kevergessük, hogy ne égjen oda! Kekszmorzsát annyit adjunk hozzá, amennyitől könnyedén összeáll a massza és formázható lesz, fakanállal alaposan összedolgozzuk. Cukrot nem igényel, hisz minden hozzávalója édes.

    Egy fóliára kókuszreszeléket szórunk, és rákanalazzuk az édesség felét, majd rúddá hengergetve becsomagoljuk a fóliába. Ebből a mennyiségből 2 kekszrúdunk lesz.

    Ha alaposan kihűlt, szeleteljük!

Megjegyzés

Ez az olvasztott rahátos alap bármivel ízesíthető, rummal, vaníliával, tehetünk bele másféle csonthéjasokat, mandulát, mogyorót, csoki helyett kakaót, mazsola helyett bármilyen aszalt gyümölcsöt. Amikor a rudat hengergetjük, kókuszreszelék helyett használhatunk kekszmorzsát vagy cukrot, porcukrot. Megunhatatlan, finom, sokáig eláll, könnyen szállítható.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sildiko2
Kimásolva a wikipédiából, amit a google kereső által kaptam meg: A lokum, vagy nemzetközi nevén Turkish Delight keményítőből és cukorból készült édesség. Gyakran ízesítik citrommal vagy rózsavízzel, utóbbi rózsaszínűre színezi. Állaga könnyű, zselészerű, gyakran kicsit ragadós, általában kis kockákra vágva csomagolják, porcukorral vagy kókuszreszelékkel hintve, ami megakadályozza, hogy a kockák összeragadjanak. Különféle ízesítésben kapható, van például mogyorós, pisztáciás, fahéjas, mentás, különféle gyümölcsízű is. Remélem, most már tisztább az egész.
liszizsuzsika
Nekem csak az a gondom, hogy lövésem sincs a lokum rahat mibenlétét illetően.

Hasonló Receptek

Magazin