Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsapott a Nébih! Gusztustalan garázsban vágták illegálisan a szarvasmarhákat

Illegális szarvasmarhavágást szakítottak meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Heves megyei húsüzem ellenőrzése során. A vállalkozás sertésre igen, de marhavágásra nem rendelkezett engedéllyel, a helyszínként szolgáló garázsban pedig az állatvédelmi és az élelmiszer-higiéniai feltételek sem voltak biztosítottak. Az üzemben további kb. 500 kg jelöletlen, nem nyomon követhető terméket is találtak a szakemberek, amelynek elrendelték a megsemmisítését.

Egy sertésvágó, sertés-, szarvasmarha feldolgozó üzemben tartottak élelmiszer-higiéniai, nyomon követési ellenőrzést a Nébih szakemberei. A vizsgálat során az ellenőrök az üzem területén lévő garázsban egy szarvasmarhavágást szakítottak meg.

A helyiségben kiépített, billenő ajtóval eltakarható csörlőt és az aljzat betonban rögzített fém karikát találtak. Természetesen – az engedély hiányán túl – ezek a körülmények nem feleltek meg sem az állatvédelmi, sem az élelmiszer-higiéniai előírásoknak.

Az épp levágott szarvasmarha ráadásul kísérő dokumentumok, azaz a származását bizonyító iratok nélkül került az egységbe.

Az üzemben további kb. 500 kg jelöletlen, nem nyomon követhető terméket is találtak az ellenőrök. Ezeket a szakemberek kivonták a forgalomból, megtiltották a forgalmazásukat, valamint elrendelték megsemmisítésüket.

Az üzem több helyiségében felújítási tevékenység eszközeit tárolták, azonban azokat a hatóság felhívására már az ellenőrzés ideje alatt eltávolították az üzemi területről.

A hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az érintett egység adatai elérhetőek a jogsértés listán. 

NÉPSZERŰ ÉTELKISZÁLLÍTÓ CÉGNÉL RAZZIÁZOTT A NÉBIH - ÍME A GUSZTUSTALAN ÜZEM >>> 

TE IS ETTÉL ILYET? 13 RETRÓ ÉDESSÉG, AMIT MINDEN GYEREK IMÁDOTT >>> 

NÁLATOK IS VOLT OTTHON ILYEN? 7 KONYHAI ESZKÖZ A MÚLTBÓL >>> 

TITOKBAN TESZTELTÉK A MAGYAR CUKRÁSZDÁKAT - SOKAT ROMLOTT A MINŐSÉGÜK >>> 

MEGLEPŐ! EZEKET AZ ÉTELEKET SOHA NEM ENNÉ MEG II. ERZSÉBET >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin