Elkészítés: Legelőször a rizst főzöm meg. Kimérem a rizst 2 dl-es pohárban. Egy kisebb edényben sós vizet teszek fel forrni, majd amikor felforrt, beleszórom a rizst, néha megkeverem, hogy ne ragadjon le. 6 perc után lekapcsolom a lángot, és hagyom állni egy kicsit, majd leszűröm, vízzel átöblítem. Félreteszem.
Az epret megtisztítom, megmosom, és botmixerrel pépesítem. Összekeverem az eperlekvárral.
Egy jó nagy tálat veszek, ebbe beleöntöm a megfőtt rizst, a tejfölt, a túrót (most nem kell áttörni, mert a rizs is darabos), cukrot, vaníliás cukrot, pudingport, citromhéjat, aszalt gyümölcsöket, citromlevet. Kézzel vagy kanállal jól összekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra.
A 3 tojást szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek géppel, a sárgájákat hozzáadom a túrós rizses masszához.
Végül a tojásfehérje habot is belefordítom a masszába, ezt is kézzel keverem el, akkor gyorsabban megy, és össze sem töröm. A biztonság kedvéért tettem bele fél zacskó sütőport is.
Egy 28 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelek. Egy kicsit magasabb peremet hagyok neki. Beleöntöm a masszát.
Most jön az eperpürével kevert házi eperlekvár. Kanállal kör alakban, úgy, hogy a túrós masszába belenyomok minden alkalommal, hogy az aljáig lecsurogjon, eloszlatom rajta a pürét. Ha nem nyomkodom le, akkor fenn marad a tetején, de én nem ilyet szerettem volna, hanem szebbet. :)
Mostanra már felmelegedett a sütő, így betolom, és 1 óráig nem kell vele foglalkozni, legalább ennyi ideig egy ekkora méretű tortát sütni kell.
Teljes kihűlés után szeletelhető.