A megtisztított, feldarabolt szilvát a rumba áztatjuk. Vízgőz felett felolvasztjuk a felaprított csokoládét a vajjal. Hagyjuk kissé kihűlni. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a vajas csokikrémhez adjuk. Hozzákeverjük a beáztatott szilvát. Végül kemény habbá verjük a fehérjéket, és óvatosan a masszához forgatjuk.
A tésztamasszát sütőpapírral bélelt, 22 cm-es, kerek tortaformába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük. A mázhoz megolvasztjuk a felaprított csokoládét és összekeverjük a tejszínnel. A süteményt bevonjuk vele, és szilvagerezdekkel tálaljuk.
A lisztmentes szilvás csokikupola masszáját tölthetjük szufléformákba is. Kínálhatunk hozzá friss mascarponét vagy vaníliafagylaltot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre