Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lisztmentes szilvás csokikupola

60 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított, feldarabolt szilvát a rumba áztatjuk. Vízgőz felett felolvasztjuk a felaprított csokoládét a vajjal. Hagyjuk kissé kihűlni. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a vajas csokikrémhez adjuk. Hozzákeverjük a beáztatott szilvát. Végül kemény habbá verjük a fehérjéket, és óvatosan a masszához forgatjuk.

2.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt, 22 cm-es, kerek tortaformába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük. A mázhoz megolvasztjuk a felaprított csokoládét és összekeverjük a tejszínnel. A süteményt bevonjuk vele, és szilvagerezdekkel tálaljuk.

A lisztmentes szilvás csokikupola masszáját tölthetjük szufléformákba is. Kínálhatunk hozzá friss mascarponét vagy vaníliafagylaltot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss