Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lisztmentes máktorta

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg darált mák
  • 1 mk só
  • 1 ek karácsonyi fűszerkeverék
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 10 dkg kandírozott gyümölcskocka
  • Vaníliás sajtkrémhez:
  • 12 dkg mascarpone
  • 12 dkg habtejszín
  • 12 dkg krémsajt (natúr)
  • 2 db vaníliarúd
  • 25 dkg aszalt áfonya és meggy
  • 4 dl vörösbor vagy meggylé
  • 5-6 ek keményítő
  • 3-4 ek só

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra.
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot, és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a fűszereket, a narancshéjat, teljesen simára keverjük. A hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét és a kandírozott gyümölcsöket, azzal már óvatosan forgatjuk össze.
    3. Sütőpapírral kibélelünk, és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát, és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük..
    4. A mascarpone sajtot, a tejszínt és a krémsajtot elektromos habverővel habbá verjük, keverés közben hozzáadjuk a porcukrot és vanília rudak kikapart magját is. Ha elkészült, vagy eldobható habzsákba tesszük, aminek végébe csillagcsövet tettünk, és ezzel dekoráljuk, vagy két kanál segítségével szép galuskákat teszünk a tortára és mellé is.
    5. A vörösbort felforraljuk a cukorral és hozzáadjuk az aprított aszalt áfonyát és meggyet is. Pár percig forraljuk együtt, míg a gyümölcsök kissé megpuhulnak, de nem főnek szét, közben sűrítjük egy kis keményítős vízzel. Ha kellően besűrűsödött, már tálalhatunk is. Forrón és hidegen is remek kísérője a tortának.

    KEVERT MÁKOS SÜTI (GLUTÉNMENTES) >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek