Egy közepes méretű fazékba 2 ujjnyi vizet töltünk és felmelegítjük. Egy fém tálba vagy üstbe belemérjük a csokit, a vajat, a sót, és rátesszük a vízgőzre, majd lassan összeolvasztjuk.
A kakaóport és a mandulát összemérjük egy kis tálban. Ha megolvadt a vajas keverék, hozzáöntjük a kristálycukrot, majd a száraz összetevőket is, és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük az egészet.
Robotgéppel jó habosra verjük az egész tojásokat, végül óvatosan, több lépésben beleforgatjuk a csokis részbe.
Egy nagyjából 20x30-as, sütőpapíros formába öntjük vékonyan a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Fontos, hogy tűpróbával ellenőrizzük, nehogy kiszáradjon. Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni.
Kettőbe vagy háromba vágjuk a téglalap alakú tésztát, és a rétegek között megkenjük a habbal.
A csillagszórókhoz, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit. A sütőpapírra, egymástól kellő távolságra fektetjük a hurkapálcákat, és egy kiskanállal vagy habzsák segítségével körkörösen a végükhöz csurgatjuk a csokit, mint ha csokinyalókát készítenénk. Mielőtt a csoki megszilárdulna, megszórjuk egy kis dekor cukorral, ha szeretnénk, majd a hűtőbe tesszük pár percre.
Ha tálaljuk a tortát, beleszúrjuk a csokis csodákat is, megszórjuk a gránátalma magjaival, és rozmaringgal vagy kakukkfűvel díszítjük.