A tojásokat szétválasztjuk, a cukor 2/3-át a fehérjéhez öntjük, és kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájákhoz adjuk, és addig keverjük, amíg ki nem világosodik.
A mikróban vagy gőz fölött felolvasztott csokit is a tojássárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet is. A darált mandulába keverjük a kakaóport és a sütőport.
Ezután a sárgájához felváltva, fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a darált mandulás keveréket és a felvert tojáshabot.
Szilikonformába (vagy enyhén vajazott formába) öntjük a masszát, és a negyedekbe vágott eprekkel megszórjuk a tészta tetejét. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 160 fokra, és kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, eperszemekkel és citromfűvel díszítjük.
A darált mandulát lehet helyettesíteni dióval, mogyoróval vagy akár magkeverékkel is. Én egy 24 cm-es átmérőjű koszorú formába sütöttem.Gluténmentes, laktózmentes, paleo diétába is beilleszthető. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!