Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lisztérzékeny vagy? Itt a gluténmentes dupla sajtburger!

default user icon
MME
A McDonald’s 2015. május 14-től, a lisztérzékenység világnapjától kezdve kifejezetten gluténérzékeny vendégei számára fejlesztett szendvicset vezet be 11 hazai éttermében.

A cöliákia nemzetközi napjára időzített új, gluténmentes dupla sajtburger két szelet marhahús pogácsát, két szelet ömlesztett cheddar sajtot, szeletelt kapros uborkát, szárított hagymát, ketchupot és mustárt tartalmaz, melyek egy gluténmentes szezámmagos zsemlébe kerülnek.

A szendvics összeállítása szigorú élelmiszerbiztonsági szabályok szerint és a keresztszennyeződést kizáró, speciális körülményeket biztosító konyhai folyamatok során történik. Ez biztosítja, hogy a kalászos gabonákban található fehérjére érzékeny vendégeknek kiadott szendvics gluténmentes legyen.

Az ételintoleranciával élőkre gondolva a vállalat, szintén ettől a naptól, valamennyi hazai McCafé üzletében már laktózmentes tejjel, vagy mandulaitallal is elkészíti a kávés finomságokat, s ezekhez az új, gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó málnás csokoládétortáját ajánlja.

„Bár éttermeinkben naponta több ezer vendéget szolgálunk ki, minden vendégünk egyformán fontos a számunkra, ezért az egyéni igényeikre is igyekszünk odafigyelni” - mondta el Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója.

 „Az utóbbi évben sok megkeresést kaptunk gluténérzékeny vendégeinktől, akik szeretik, és szívesen fogyasztják a termékeinket, de eddig csak a választékunknak egy szűkebb körét, salátákat, sült burgonyát tudtak fogyasztani. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy kifejezetten az ő igényeikre fejlesszünk egy szendvicset, hogy ezzel a számukra is teljessé tudjuk tenni a McDonald’s élményt.”

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss