Linzerkarika

default user icon
16 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis üveg pikáns gyümölcslekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a vajat apó darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.

    A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. A lapok felére külön kis formákat szúrunk díszítésként. A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük.

    A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára sütjük.

    Amikor kihűlt, egy teljes és egy kilyukasztott formát gyümölcsízzel összeragasztunk. Egy-két óra múlva is fogyaszthatjuk, de süteményes dobozban tárolva pár hétig is nagyon finom vendégváró. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Schwarcz Anita 9 évvel ezelőtt
..és lisztezem a deszkát,tésztát is...most csináltam meg 3 adaggal, semmi gondom nem volt a nyújtással!
Schwarcz Anita 9 évvel ezelőtt
...adagokban...bocsánat :)
Schwarcz Anita 9 évvel ezelőtt
Pokapoka!!! Én is mikor elősször próbálkoztam,hasonló gonjaim voltak, majd rájöttem ,hogy ha hagyom felmelegedni a vajat a tésztában, teljesen puha, nyújthatatlan lesz. Eleve jól hűtsd le a masszát, majd mikor elkezded nyújtnai, mindig csak kis dagabokban vegyél ki az egészből, igy a többi nem lesz puha, nem olvad meg mire a végére érsz!! Hidd el igy nagyon könnyen nyújtható, vágható... Sok sikert!!! A recept isteni!! Imádja bárki ha megcsinálom!!!
Zora Smith 9 évvel ezelőtt
Nekem sajnos nem sikerült. Pontosabban lett olyan, ami ehető volt. A tésztát ha nyújtottam nyeklett-nyaklott és szakadt, mint az istennyila, pedig előírásszerűen csináltam mindent, csak a vajra vagy annak minőségére gyanakszom (pedig nem olcsóbbik fajta volt). Alig tudtam kiszúrni, sütőlapra tenni, felszedni, egyáltalán felemelni..., így én ezt a receptet nem választanám újabb linzeres próbálkozásaimhoz.
Ling Orsolya 10 évvel ezelőtt
Kár, hogy a tettes nem írta alá a nevét, mert nagyon jól sikerült nekem is . Így még gratulálni sem tudok neki.
Saja Zsófia 10 évvel ezelőtt
Sziasztok! Szuper a recept, rögtön dupla adagot sütöttem. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem elég 3-4 mm vastagra nyújtani a tésztát. 2 napja van dobozban és egyre finomabb! Irtó jólett, ma viszem ajándékba szülinapra :).
Olmanné Csanádi Klára 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom , a héten kétszer kellett megsütnöm , mert pillanatok alatt elfogyott. Másodszorra csak két tojássárgáját tettem bele viszont adtam hozzá egy evőkanál rumot. Nagyon jól sikerült , köszönöm a receptet! CsaniManó
gitta 10 évvel ezelőtt
Az igazi linzerkarika: 30dkg liszt, 20dkg vaj, 10dkg porcukor, 1égész tojás.
vicacica1 10 évvel ezelőtt
Nekünk is nagyon izlik. Egy kevés darált dióval megszórtam a tetejét, így még finomabb és látványnak sem utolsó.
Thomka Ivánné Márta 11 évvel ezelőtt
Én hiányoltam a sütőport. Tényleg nem kell? Kéhegynyit tettem hozzá, nagyon finom lett. Meg fogom próbálni anélkül is.

Hasonló Receptek

Magazin