Linzerkarika II.

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • sárgabarackdzsem

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a sütőporral, cukorral összekeverem, majd hozzáadom a margarint, jól eldolgozom. Ezután teszem bele a tojást, majd puha tésztát gyúrok belőle. Fél órát pihentetem hűtőben.

    3 mm vastagra nyújtom, majd először a karikák alját szaggatom ki, kb. 50 darab kört, majd ugyanennyi tetejét, virágos szaggatóval, kis lyukkal a közepén. A virágokat megkenem tojássárgájával, kis cukorral és a citrom reszelt héjával elkevert dióbéllel megszórva sütöm ki előmelegített sütőben. Sütési idő kb. 12 perc 200 fokon.

    Ha kihűlt, a talpakat megkenem vékonyan a dzsemmel, és betakarom a virágos tetőkkel. Érdemes 2-3 órára fóliával letakarni, mert úgy hamar puhul. Frissen nagyon kemény.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Melinda 7 évvel ezelőtt
Tegnap én is megsütöttem egyből kétszeres mennyiségben. Nagyon finom és nem lett kemény rögtön omlós lett a tésztája. A tetejére pedig nem csak diót tettem hanem kristálycukrot elkeverve vaníliás cukorral citromhéjjal és a darált dióval. Csak ajánlani tudom mindenkinek karácsonyra is mert hetekig eláll (nálunk nem).
Zimre Eszter 9 évvel ezelőtt
nyam nyam jó kis recept, én mondjuk csak 14 dkg cukrot tettem bele!
Milbichné Vigh Hajnalka 9 évvel ezelőtt
Tegnap megsütöttem, s nagyon gyorsan elfogyott. Csak ajánlani tudom!

Hasonló Receptek

Magazin