Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzer nyuszinak és karikának

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a porcukrot (én normál nyírfacukrot daráltam le) és a vaníliarúd kikapart belsejét hozzáadjuk, és jól összekeverjük. A vajat érdemes kisebb kockákra vágni, és így beledobálni a tálba. (Nem szabad felolvasztani, mert akkor a tészta később nehezen kezelhető lesz.)

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, mikor már nem nagyon látunk kisebb darabokat sem a tésztában, akkor összegyúrjuk. Az így kapott tésztát hengerré formázzuk, alufóliába tekerjük, és a hűtőbe tesszük pihenni.

Kb. 1 órával később a tésztát lisztes felületen nagyon vékonyra nyújtjuk, majd a kívánt formákat kiszaggatjuk. Nekünk volt egy ajándék nyusziformánk, azzal dolgoztam. :) Illetve egy nagyobb és egy kisebb pohár segítségével szaggattam ki köröket, hogy tradicionális lekváros változat is legyen.

Előmelegített sütőben 170 fokon érdemes kisütni a formákat, kb. 10-15 perc alatt megsül. Vigyázni kell vele, ha már pirul a széle, lehet kiszedni.

A lekváros változat esetében a talpakat megkenjük lekvárral, ráillesztjük a tetejét, és végül megporcukrozzuk.

Megjegyzés

Apa szerint már 10 perc után is isteni. :) De azért szerintem várjunk 1-2 órát, az alatt tényleg finomra puhul a tészta.
- babykitchen

Ezek is érdekelhetnek

Friss