Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzer - kezdőknek is

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A linzer tésztájához először a száraz alapanyagokat, a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsolojuk a margarint, végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
  4. A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztjuk, majd még egy kis lekvárt teszünk a lyukakba.
  5. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.

    Ajánljuk még:

    A legfinomabb linzer receptek >>> 


Megjegyzés

A tésztát elég sokáig kell gyúrni, de végül összeáll.
Ebből a mennyiségből kb. 30 db. linzer készül. - bereckine

Ezek is érdekelhetnek

Friss