Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és állatfigurás szaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatás során megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik részt kevés ételfestékkel megszínezünk. A sima és a színezett tésztákat fél centiméter vastagságúra kinyújtunk, majd egymásra helyezzük, feltekerjük és felszeleteljük.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük. A kész süteményeket olvasztott étcsokoládéval díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre