Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Linzer eperlekvárral

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek tejföl
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A töltelékhez:
  • eperlekvár
  • A tészta tetejére:
  • 1 db tojásfehérje
  • cukrozott darált dió

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre (cipó formára) osztjuk, folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. 
    2. Az első cipót 4 mm-re kinyújtjuk, cakkos szélű szaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokon 7-8 percig sütjük. A másik cipónál is így járunk el.
    3. A linezerek közepét gyűszűvel vagy egy kisebb formával kiszúrjuk. A tetejét tojásfehérjével lekenjük, darált dióval megszórjuk, és 180 fokon megsütjük. Amikor kihűltek, lekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.

    LINZERCSIGA EGYSZERŰEN>>> 

    A LEGPUHÁBB LINZER>>> 

    ZABPELYHES LINZER ALMALEKVÁRRAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin