Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Linzer baracklekvárral

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 citromból nyert citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

    1. Először a száraz alapanyagokat: a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összedolgozzuk.
    2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
    3. A tésztát porcukorral behintett deszkán kb. fél centisre nyújtjuk, majd linzerkiszúróval formára a kívánt formára szaggatjuk, ügyelve arra, hogy minden teli formának legyen egy lyukas párja. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
    4. A lyukas és teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba. Végül vaníliás porcukrot hintünk a tetejére . 

    LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

Megjegyzés

Annyi biztos jó alaptészta recept, egyből puha amint kivettem a sütőből.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Linzer baracklekvárral recept?


Magazin