A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi aljára sütőpapírt rakunk. A 70%-os Lindt étcsokit gőz fölött felolvasztjuk egy hőálló edényben, majd hagyjuk kihűlni.
Egy edényben keverjük habosra a vajat a granulált és a világosbarna cukorral. A vajhoz először hozzáadjuk a tojásokat egyenként, enyhén összekeverjük a masszával, majd végül a menta kivonatot is hozzáadjuk. A masszát a felolvasztott és már kihűlt csokoládéba keverjük.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Ezután hozzáadjuk a csokoládémasszához, és végül belekeverjük az apróra összetört Lindt Excellence Intense Mint étcsokoládét.
2 evőkanálnyi tésztát (30ml, 2,5 cm magas) a sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás melléhelyezzük, és1 cm vastagságúra lenyomjuka kekszeket. 12 percig sütjük. Egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.