Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lindt mentás dupla csokis keksz

default user icon

Hozzávalók

  • 3 tábla (100 g/tábla) Lindt Excellence 70%-os csokoládé, apróra összetörve
  • 1/2 csésze (1,25 dl) puha sózatlan vaj
  • 1/2 csésze (1,25 dl) granulált cukor
  • 1/2 csésze (1,25 dl) világosbarna cukor
  • 4 db enyhén felvert tojás
  • 1/2 ek (0,02 dl) menta kivonat
  • 2 1/4 csésze (5,6 dl) liszt
  • 1 ek (0,05 dl) sütőpor
  • 1/2 ek (0,02 dl) szódabikarbóna
  • 1/2 ek (0,02 dl) só
  • 2 tábla (100 g/tábla) Lindt Excellence Intense Mint étcsokoládé, apróra összetörve

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi aljára sütőpapírt rakunk. A 70%-os Lindt étcsokit gőz fölött felolvasztjuk egy hőálló edényben, majd hagyjuk kihűlni.
    2. Egy edényben  keverjük habosra a vaj at a granulált és a világosbarna cukorral. A vaj hoz először hozzáadjuk a tojásokat egyenként, enyhén összekeverjük a masszával, majd végül a menta kivonatot is hozzáadjuk. A masszát a felolvasztott és már kihűlt csokoládéba keverjük.
    3. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Ezután hozzáadjuk a csokoládémasszához, és végül belekeverjük az apróra összetört Lindt Excellence Intense Mint étcsokoládét.
    4. 2 evőkanálnyi tésztát (30ml, 2,5 cm magas) a sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás melléhelyezzük, és1 cm vastagságúra lenyomjuka kekszeket. 12 percig sütjük. Egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.  
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin