Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Limonádés sajttorta

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tortaalaphoz:
  • 20 dkg édes keksz
  • 5 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 1 db lime
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom
  • 9 g lapzselatin
  • 50 dkg ricotta
  • 20 dkg krém sajt (mascarpone)
  • 15 dkg porcukor
  • A szószhoz:
  • 10 dkg málnapüré
  • 6 dkg cukor
  • kevés víz
  • 1 db lime reszelt héja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg erdei gyümölcs

Elkészítés

  1. Az édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal egy 18 cm-es tortaformába töltjük, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez felmelegítjük a lime, a narancs és a citrom kifacsart levét, majd hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart lapzselatint. A krémhez elkeverjük a ricottát, a krémsajtot és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet. A kekszalapra töltjük, és hűtőben hagyjuk állni kb. 1 órát.
  3. A szószhoz felforraljuk a málnapürét a cukorral, egy kis vízzel, a lime és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt, és félrehúzzuk a tűzről. Tálalásnál a tortára halmozzuk a gyümölcsragut.

    16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>>

    CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

    SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss