Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lime-os fehércsoki mousse torta

MME MME
90 perc
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • A fehércsokihabhoz:
  • 2 tojás
  • 10 dkg natúr krém sajt
  • 2,5 dkg porcukor
  • 7,5 dkg fehércsokoládé
  • 1 csipet só
  • 2 lime reszelt héja
  • 1 lime facsart leve
  • A díszítéshez:
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 lime a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összekeverjük a porcukorral, végül hozzáadjuk a tojások sárgáját. Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.

180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy piteformát kibélelünk a tésztával, és kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A csokimousse-hoz a tojásokat szétválasztjuk. A krémsajtot kikeverjük a tojássárgákkal, a cukor felével, valamint a lime-ok lereszelt héjával és 1 lime facsart levével. A darabokra tördelt fehércsokoládét óvatosan megolvasztjuk mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött, majd a tojássárgájához adjuk, és jól kikeverjük. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Amint keményedni kezd a hab, óvatosan a csokoládés masszához keverjük.

A kihűlt tésztára halmozzuk a fehércsokoládés mousse-t, tetejét gondosan elsimítjuk. A díszítéshez a lime-ot cikkekre vagy karikákra vágjuk, és a kristálycukorba forgatjuk, a torta tetejére rakosgatjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss