Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lilakáposztás-boros csirkecomb

Hozzávalók

  • 1 fej lila káposzta (kisebb)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 20 dkg császárszalonna
  • 4 db csirkecomb
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 mk kakukkfű
  • 2 ek liszt
  • 2,5 dl csirkealaplé
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2 db babérlevél

Elkészítés

    1. A káposzta külső leveleit lefejtjük, majd felvágjuk vastagabb cikkekre. (a torzsájából rajta hagyunk, hogy a leveleket összefogja).
    2. A vöröshagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és felszeleteljük. A fokhagymát szintén megpucoljuk és felvágjuk apróra. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A császárszalonnát felkockázzuk fel, a csirkecombokat kettévágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a császárszalonnát, és pár perc alatt világos színűre, sütjük, majd kiszedjük a zsiradékból, és beleszórjuk egy nagyobb tepsibe.
    3. A visszamaradt zsiradékba helyezzük a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és a tepsibe helyezzük és köré rakjuk a káposzta szeleteket.
    4. A zsiradékba tesszük a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, hogy egy kicsit összeessen, kiszedjük és szintén a tepsibe tesszük. Ezután a felkarikázott sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát tesszük bele a zsiradékba, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Pár percig pároljuk, megszórjuk a liszttel, alaposan összekeverjük, és felöntjük az alaplével és a borral.
    5. Ezután beleöntjük a tepsibe, beletesszük a babérlevelet, majd fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam). Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, levesszük a fóliát és visszahelyezzük a sütőbe, és pár percig sütjük még. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.

    OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>>

     12+1 POFONEGYSZERŰ TEPSIS HÚS HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Amire a hús és a zöldségek puhára párolódnak a szaft is kellően besűrűsödik, és már csak kicsit rá kell pirítani, és már tálalhatunk is.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin