Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lilahagymás-majonézes krumplisaláta

4 4/5
35 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A majonézes krumplisaláta elkészítéséhez a burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felteszük főni 2 kiskanál sóval.
  2. Közben a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk.
  3. A tojásokat keményre főzzük, és miután kihűltek, felkockázzuk.
  4. A majonézt és a tejfölt összekeverjük a mustárral, sóval, borssal és egy csipet cukorral. Igazából ízlés dolga, hogy ki miből mennyit rak bele, de a mártásnak elég erőteljes ízűnek kell lennie, mert a krumpli sokat lágyít rajta.
  5. A megfőtt krumplit, leszürjük, kihűtjük, és összekeverjük a saláta hozzávalóit. Azonnal is tálalhatjuk, vagy pihentethetjük a hűtőben.


Megjegyzés

Én sült pulykamellhez szoktam tálalni, de magában is nagyon finom! - Egérke21

Ezek is érdekelhetnek

Friss